Om Helbak

Malene Helbak er en kombination af nordisk enkelhed og en farverig verden. Hendes ambition er at lave brugsting, der gør en forskel og skaber positiv opmærksomhed samt daglig glæde.

Hvorfor skal en kop ikke kunne bruges til andet end kaffe og te? Hvad med at bruge den til en blomst eller en blyant? Det giver Malene Helbaks enkle formsprog rig mulighed for.

Keramikerens udtryk er personligt, da Malene bifalder og ønsker, at hendes brugsting skal kunne mikses på kryds og tværs af hendes egne kollektioner og med hjemmets øvrige design. Derfor støber Helbak sine kollektioner i en enkel hvid fajance, så de håndtegnede dekorationer får den bedste flade til at udfolde al sin farverigdom og kreativitet på.

Malene Helbak er uddannet keramiker fra Designskolen Kolding og fra prestige skolen Central Saint Martins i London. Under sin uddannelse i Kolding lærte Malene at beherske det keramiske håndværk og dets teknikker, men det var i London, hun fandt sit udtryk og sin inspiration til at udvikle de kollektioner, som hun i dag er kendt og anerkendt for.

Malene Helbak har værksted i København og forhandles i førende designbutikker i Danmark, i Europa og i Asien.