Om Helbak


”Jeg håber, at mit udtryk vil bringe glæde og optimisme med sig ind i dit hjem, uanset hvad du kombinerer det med og hvordan du bruger det.” 

- Malene Helbak

HELBAK er dansk keramik - lavet med kærlighed til farver, former og godt håndværk

Malene Helbak er designeren og håndværkeren bag HELBAK, der siden 2000 har stået for en kombination af klassiske, enkle former og udvalgte, levende farver.

Nostalgi og nytænkning

Malene Helbak er uddannet keramiker fra designskolen i Kolding og fra Central Saint Martins i London. Hendes design er inspireret af brugsting fra 50’erne, som hun forelskede sig i på loppemarkederne i London.

Æstetikken fra den periode afspejlede tidsånden: Udforskningen af det ydre rum og fascinationen af nye opfindelser. Det kom for eksempel til udtryk ved at hverdagsstel var dekoreret med satellitter, stjerner og planeter.

Malene Helbak tog fascinationen af de enkle dekorationer med sig og satte dem sammen med funktionelle former i keramikken. Kombineret med de smukke egetræslåg blev det udtryk, hun er kendt for, født. 

Multifunktionelt design

HELBAK består af en udvalgt kollektion af produkter, som ofte leger med multifunktionalitet: En kop uden hank, kan også bruges til tandbørster, som en lille blomsterkrukke eller til blyanter?

Koppen kan noget ekstra, når du tilføjer et låg. Udover at være praktisk giver egetræslåget en særlig æstetisk og taktil dimension til keramikken – det bløde, møder det hårde, det kolde, det varme.

I dag produceres alle HELBAKs produkter i Portugal og på Fyn. Kollektionen består af produkter, der er holdbare både i materiale og udtryk – og hvem ved om de en dag ender på et loppemarked i London.