Om Helbak


Min keramik kan beskrives som en kombination af nordisk enkelhed og en farverig verden. Jeg elsker at skabe brugsting, der er multifunktionelle og som skaber positiv opmærksomhed og glæde i brug.

Mit udtryk er meget personligt, og jeg bliver glad hvis du får lyst til, at mikse mine ting på kryds og tværs, både mellem mine kollektioner men også med de ting du allerede har i dit hjem.

Jeg er uddannet keramiker fra Designskolen Kolding og fra skolen Central Saint Martins i London.

På skolen i Kolding lærte jeg at beherske materialet,det keramiske håndværk og de mange teknikker.

I London fandt jeg det udtryk og den form man kender mit design for i dag. Jeg elskede at gå på loppemarkeder, hvor jeg ledte efter ting og sager fra 50´erne. Formerne, farverne og de dekorative mønstre fra den tidsperiode har jeg en særlig kærlighed til og det ses i dag som en signatur i mit udtryk. Et udtryk der bringer en glæde og optimisme med sig, som tiden kalder på.

Kollektionen er i dag primært emballage i form af bæredygtige produkter til brug og opbevaring i køkkenet og på dit bord. Og her ser du endnu en stor passion i mit design; nemlig kombinationen af keramikken og egetræet.

Keramikken er en enkel hvid fajance, så de håndtegnede dekorationer får den bedste flade at udfolde sig på.

Til sidst vil jeg opfordre dig til at udforske det multifunktionelle i produkterne. Feks har koppen ingen hank; så hvorfor ”kun” drikke kaffe eller the af den? Hvad med at bruge den til en blomst eller en blyant? Sæt vores smukke egetræslåg på og du har en sukkerskål. Det giver mening for mig.

God fornøjelse med at kigge rundt herinde! Jeg glæder mig til at se hvad du har lyst til at putte i din indkøbskurv og få hjem og glæde dig over at bruge i hverdagen.

Malene Helbak