Spørgsmål og svar


Kan jeg vaske tingene i opvaskemaskinen?

Ja det kan du! Og når du gør det, så behandl tingene, som du ville behandle dine pæne vinglas. 

Er produkterne fødevaregodkendt?

JA! Alle vores produkter er glaseret med en fødevaregodkendt glasur.

Hvorfor er låget til smørboksen ikke med gummiring/tætsluttende?

Vi har valgt ikke at have gummiring på låget til smørboksen, fordi det gør den lettere at håndtere. Når du skal bruge smørret i den, er låget meget let at tage af. Du behøver ikke bruge begge hænder. Vi oplever at smørret IKKE tager smag og lugt fra køleskabet, selvom låget ikke er tætsluttende.

Hvordan behandler jeg trædelene?

Du kan rengøre trælåg og kværne med en fugtig klud og derefter lade dem tørre i rumtemperatur. Træet er "vandtæt" i alm. dagligdags brug, men de tåler ikke iblødsætning og ej heller at blive vasket i opvaskemaskine!!!!

Efter de er rengjort, kan du behandle dem med lidt af det vegetabilske olie du bruger i madlavningen. Den behandling bevarer en smuk og mættet overflade, der ikke tørrer ud.

Hvilken træsort er det?

Alle låg og kværne er lavet af egetræ.

Hvor kommer træet fra?

Træet kommer fra bæredygtig skovdrift. Træet til lågene er vokset og skovet i Nordamerika, og det kommer fra plantager der bliver genplantet.

Hvordan fylder jeg kværnen?

Du trækker de to dele; top og bund; fra hinanden og fylder underdelen med salt eller peber. Derefter sætter du delene sammen igen og er klar til at kværne.

Er der garanti på kværnen?

JA! Den keramiske kværn vi bruger; Crushgrind, er der 25 års garanti på.

Hvad med keramikken?

Keramikken kaldes faience. Det vil sige det er lertøj, der er brændt op til 1100 grader, hvilket er lidt lavere end man brænder ex. porcelæn og stentøj. Vi bruger dether ler fordi det giver produkterne et "blødere" look, som gør de farverige dekorationer flotte og tydelige i udtrykket.

Hvor bliver keramikken produceret?

Vi arbejder sammen med en rigtig god producent i Portugal, og det har vi gjort i snart 25 år. Det er en fabrik der er specialiseret i fajance-produktion igennem mere end 100 år.